Veelgestelde vragen

Bent u nog niet zeker of Zuid-Afrika wel de juist reisbestemming is voor u? Of weet u nog niet of we ook uw droomreis kunnen verzorgen? Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Waarom Ja! Afrika?

Ja! Afrika Travel is opgestart door twee zeer ervaren reisconsulenten: Hanneke en Yara. Wij zijn beiden al jaren woonachtig en werkzaam in Zuid-Afrika. Door onze persoonlijke ervaring en reizen door het land kunnen wij het beste adviseren waar te verblijven, wat te doen en vooral een reis samenstellen die het beste bij U als persoon of uw reisgezelschap past.

Wij werken alleen met accommodaties en leveranciers die wij zelf hebben getest en als geschikt hebben ervaren, zodat u als klant het meeste uit uw reis naar zuidelijk Afrika haalt.

Ja! Afrika zet zich niet alleen in voor u als klant, maar ook voor de lokale bevolking. Voor ons is het zeer belangrijk om terug te geven. Een project dat u als klant automatisch steunt door bij ons een reis te boeken is Child Welfare Kleinmond. Zie het kopje ‘over ons’ voor meer informatie over deze stichting en onze bijdrage hierin.

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar Zuid(elijk)-Afrika?

Deze vraag heeft geen direct antwoord. Zuid(elijk)-Afrika is groot en het klimaat verschilt per periode en regio ontzettend. Wat de beste reistijd is hangt dan ook af van de gebieden die u wilt bezoeken, wat u wilt zien en doen en naar wat voor soort klimaat uw persoonlijke voorkeur uitgaat.

Zuid(elijk)-Afrika kan het hele jaar door worden bezocht. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren voor de reis kunnen wij het beste adviseren welke periode daar het meest geschikt voor is. Dit geldt andersom uiteraard ook: aan de hand van uw reisperiode adviseren wij graag welke gebieden daarvoor het meest geschikt zijn.

Bel of mail ons gerust bij enige vragen en wij adviseren u graag!

Heb ik een visum nodig?

Een visum voor Zuid-Afrika, Namibië, eSwatini (Swaziland), Lesotho en Botwana ontvangt u gratis aan de grens en hoeft u dus niet vooraf te regelen. Het toeristenvisum dat u ontvangt is geldig voor 90 dagen. 

U dient echter wel in het bezit te zijn van de volgende zaken:

  • een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is na de terugreisdatum (exacte aantal maanden verschillend per land maar voor veiligheid kunt u het beste uitgaan van 6 maanden).
  • genoeg lege pagina’s in het paspoort voor de stempels (ongeveer een halve pagina per land).
  • bewijs van dat u binnen 90 dagen het land weer verlaat. Een kopie of printje van uw terugvlucht is voldoende.
  • alle kinderen onder de 18 dienen te beschikken over een geboortebewijs om te kunnen tonen bij binnenkomst in Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana. Ook zijn er extra documenten nodig indien een minderjarige niet samen met (1 van de) biologische ouders reist. Vraag ons gerust hoe dit precies zit!
  • Voor Zimbabwe, Zambia en Mozambique zijn andere regels van toepassing. Indien u een reis naar een van deze landen gaat maken adviseren wij u graag omtrent de nodige visa en regels.

Is Zuid-Afrika veilig?

Het is uiteraard altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Dit geldt voor elke reis die u maakt. Indien u uw gezonde verstand gebruikt tijdens de reis hoeft u zich in principe nergens zorgen om te maken.

Het klopt dat Zuid-Afrika af en toe negatief in het nieuws komt en een hoger misdaadcijfer heeft. Dit heeft echter vooral te maken met het feit dat er veel bendegeweld plaatsvindt in de townships waar u als toerist niet zomaar komt. Ga dus ook altijd onder begeleiding een township in indien u deze wenst te bekijken. Wij zijn u graag van dienst bij het reserveren van een betrouwbare dagtour!

Doe geen dingen die u in andere grote steden ook niet zou doen. Loop niet te koop met dure gadgets en zorg dat uw huurauto leeg is voor de nacht. Houd dure spullen uit het zicht. Ga ook niet in het donker alleen over straat, zorg dat u voor het donker aankomt bij uw bestemming en neem geen lifters mee.

Wij wonen en werken zelf al jaren in Zuid-Afrika en zien in ons dagelijks leven geen criminaliteit en/of gevaar. Het nieuws raporteert enkel extreme gevallen.

Kortom: laat u niet afschrikken en kom genieten van ons prachtige en vooral zeer gastvrije land!

Wat kost een reis naar Zuid-Afrika?

Reizen naar Zuid-Afrika en omliggende landen kan met ieder budget. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk rekening te houden met de kosten voor een aantal basis benodigheden als vluchten. Vliegen in het weekend is normaliter iets duurder dan doordeweeks. Daarnaast zijn vluchten rondom populaire vakantieperioden (o.a. schoolvakanties, Kerst, Pasen) hoger geprijsd dan vluchten daar buiten.

Accommodaties zijn er te vinden in alle soorten en maten. Tenten met gedeelde faciliteiten in nationale parken  tot all inclusive luxe lodges en alles daar tussen in. Wij zijn gespecialiseerd in het op maat samen stellen van reizen en daarbij hoort natuurlijk ook het budget. Het budget is nooit een maatstaf maar laat het ons zeker weten indien u het prettig vindt wanneer we rekening houden met een bepaald budget.

Op onze pagina over budget vindt u uitgebreide informatie over budget voor o.a. vluchten, accommodaties, campings, maaltijden en uitstapjes. 

Heeft u interesse?

 

Contact opnemen

 

Over ons

Wij zijn een klein bedrijf dat specialiseert in het op maat samenstellen van uw reis naar Zuid-Afrika. Zeg net als wij ooit hebben gedaan ‘ja!’ tegen Afrika en reis met ons mee. Onze reisconsulenten wonen en werken al jaren in Zuid-Afrika en delen hun ervaringen graag.